Vrijheid als ZZP'er

‘Vrijheid’: grote kans dat dat de reden is dat u ZZP’er geworden bent. Maar de administratieve kant van het ondernemerschap en allerhande complexe wet- en regelgeving kosten veel tijd en energie.

Als u dit herkent, dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij kunnen u op alle mogelijke manier ondersteunen in uw ondernemerschap. We organiseren en controleren uw contracten, verzorgen uw facturatie en betaling en zorgen ervoor dat uw opdrachtgever(s) zich geen zorgen hoeven te maken over claims of naheffingen.

Alles wat uw ondernemingsruimte of enthousiasme kan beperken, is bij ons in deskundige handen. Zo heeft u uw handen vrij om te ondernemen.

ZZP'er of ZAP'er?

Er zijn veel mensen die expert zijn in hun vak, die zelf hun opdrachtgevers kunnen kiezen en hun eigen tarief kunnen bepalen (of waarbij het tarief reeds afgesproken is), maar die geen behoefte hebben aan het ondernemerschap. Behoort u tot die groep? Dan hebben wij iets interessants voor u in het leven geroepen. Namelijk de term ZAP’er: Zelfstandig Als Personeel.

Als ZAP’er kunt u wel uw eigen opdracht uitkiezen en het eigen tarief bepalen, maar wordt u toch (sociaal, fiscaal en juridisch gezien) als werknemer behandeld. Hieronder vindt u antwoord op de meest gestelde vragen en een uitgebreid vergelijk tussen de voor- en nadelen van het ZZP- en ZAP-schap.

FAQ ZAP'ers

Vergelijk tussen het ZZP- en ZAP-schap

ZZP
Eigen bedrijf
Bepaling eigen tarief
Startersaftrek
Fiscale aftrek kosten
Eigen administratie
Geen sociaal vangnet
Pensioen zelf te regelen
Arbeidsongeschiktheid verzekering afsluiten
Debiteurenrisico
Betaling afhankelijk van betaaltermijn klant
Boekhouder/accountant
Onzekerheid projecten
Opmaak contracten

ZAP
Keuze eigen projecten
Bepaling eigen tarief
Geen startersaftrek
Onkostenvergoeding
Jaarlijkse aangifte LB
Sociaal vangnet
Pensioen geregeld
Arbeidsongeschiktheid geregeld
Geen debiteurenrisico
Betaling per week, 4 weken of maan
Geen boekhouder/accountant
Onzekerheid projecten
Contracten worden opgemaakt

Wilt u meer weten over onze dienstverlening voor ZZP'ers en ZAP'ers?

NEEM CONTACT OP